Ontdek de Femail Factor Nieuwsbrief

Inspirerende mails met herkenbare verhalen en tips

Wie ben ik:

Mijn naam is Claudia Koehoorn-Hendrix. Ik heb in mijn leven behoorlijk wat mee gemaakt. Van kleins af aan heb ik moete dealen met allerlei uitdagingen en in veel dingen, waar vrouwen mee worstelen ben ik een ervaringsdeskundige. De grootste uitdaging in mijn leven was ziek worden en in een rolstoel terecht komen. Een mega grote levensverandering. Van een onafhankelijke, energieke, alles kunnende jonge vrouw naar leren leven met een beperking. Met behulp van mijn positieve aard en de wil om alles uit het leven te halen slaagde ik erin om mijn weg te vinden in het leven in een rolstoel. Maar hulp vragen, afhankelijk zijn vond ik moeilijk. Ik was koppig, eigenwijs en probeerde ondanks de veranderingen in mijn leven, alle ballen in de lucht houden.  Die van vrouw, moeder, vriendin, buurvrouw, collega en werkneemster zijn. Een eigen bedrijf runnen en naast mijn werk en eigen bedrijf nog fanatiek een zware studie volgen. Een hoop ballen om in de lucht te houden. En als er een bal viel, als ik niet aan mijn eigen verwachtingen of die van anderen voldeed, voelde dat als falen.

 

Wij vrouwen hebben zoveel rollen en net zoals jij had ik het gevoel en idee dat ik al die rollen 100% goed moest spelen. Ik raakte gefrustreerd, moe, had moeite met het stellen van mijn grenzen en prioriteiten. Voor de buitenwereld was ik de vrouw die altijd blij was en lachend door het leven ging maar mijn man en kinderen zagen hoeveel moeite ik had met mijn perfectionisme en onzekerheid. Hoe uitgeblust, geïrriteerd en letterlijk ziek ik hier van kon raken. Mijn mind vertelde me dat ik door moest gaan, alles aan kon maar mijn lichaam kon het niet aan, ik werd keer op keer ziek en werd daardoor gedwongen om rust te nemen.

 

Uit balans voelen door frustratie en het gevoel hebben aan alle verwachtingen te moeten voldoen en daarin falen,  daar weet ik alles van.

 

 

Tijdens een van deze ziekteperioden realiseerde ik me dat ik niet happy was in mijn baan. Het gaf me niet genoeg voldoening en voldoening is iets waar wij vrouwen enorm veel behoefte aan hebben. Voldoening geeft ons vreugde, zin in het leven, energie. Wat zou mij voldoening brengen? Het antwoord was mensen helpen.

 

Ik ging psychologie studeren. Een mega interessante en leuke studie, maar ook een studie waarin je enorm met jezelf geconfronteerd wordt. . Waarin je je eigen triggers, onzekerheden, imperfecties en struikelblokken tegenkomt. Ik zag ze allemaal onder ogen, ontdekte patronen in mijn leven en in mijn gedrag Ik leerde ze herkennen en erkennen en daardoor kon ik loslaten en er mee omgaan.  Ik ontdekte welke rol ik zelf speelde in mijn relaties met anderen, hoe mijn gedachten mijn keuzes en gedrag beïnvloeden. Ik leerde wat mijn sterke kanten en talenten zijn. Wat mij tot mij maakt.

 

Werken, studeren, huishouden draaiende houden, zelf een hulphond trainen, een leuke vrouw en minnares zijn, een goede vriendin zijn, leuke dingen ondernemen, een eigen bedrijf starten en ziek zijn.  Vaak kreeg ik de vraag: “hoe doe je dat toch allemaal?”  Een vraag waar ik het antwoord niet op wist. Het is een soort innerlijke drang, innerlijke kracht gecombineerd met mijn positieve inslag en lol in het leven.

 

Maar wat als ik wél antwoord op die vraag zou kunnen geven? Hoeveel vrouwen zou ik dan wel niet kunnen helpen om uit de ‘ratrace’ van hun leven te kunnen stappen en weer kunnen voelen, leven en genieten?

Mijn studie psychologie leverde me veel kennis en inzichten op maar er ontbrak nog iets voor mij, een essentieel onderdeel, ik wist alleen nog niet wat.

 

Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat het ontbrekende onderdeel de Femal Factor was. Vrouwen zijn anders dan mannen. Onze cyclus, onze hormonen zijn van enorme invloed op hoe we ons voelen en gedragen. En die verschillen per week! Geen wonder dat mannen ons niet begrijpen, we begrijpen onszelf soms niet eens.

Ik ben op jonge leeftijd, door een operatie, in de overgang gekomen. Niet leuk en het had een grote invloed op mijn leven maar…..het betekent ook dat mijn hormoonbalans anders is dan vrouwen die jonger zijn dan ik of van mijn leeftijd. Mijn hormoonbalans is gelijkmatiger, ik word niet meer zo heen en weer geslingerd. Dit gecombineerd met mijn spiritualiteit en het vermogen om naar mijn intuïtie te luisteren maakt dat ik ben wie ik ben.

 

En ja ik kan jou helpen om ook balans in je leven te vinden. Om jezelf te transformeren van vermoeid, gefrustreerd en unhappy zijn naar energiek, vrolijk, relaxt en happy. Ik kan nu antwoord geven op de vraag “ Hoe doe je dat toch allemaal?”

 

Wil jij het antwoord weten? Gun jij jezelf de transformatie?

 

Klik hier