Ontdek de Femail Factor Nieuwsbrief

Inspirerende mails met herkenbare verhalen en tips

Wie ben ik?

Hallo mijn naam is Claudia Koehoorn-Hendrix (13 juli 1969). Ik ben een gewone vrouw net als jij.  Ervaringsdeskundige door de dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt. Ervaringen waardoor ik  mijn missie ontdekte: vrouwen helpen transformeren tot hun beste zelf. 

Hoe doe je dat toch allemaal?

Werken, studeren een huishouden draaien, hulphond trainen, leuke vrouw, vriendin, minnares en moeder zijn, dingen ondernemen, een eigen bedrijf starten en ziek zijn. Vaak kreeg ik de vraag: "Hoe doe je dat toch allemaal?". Ik had het antwoord niet maar ontdekte door de vele mooie gesprekken die ik met andere vrouwen voerde, dat het antwoord veel vrouwen zou kunnen helpen om uit de 'ratrace' te stappen. Om weer te kunnen voelen, leven en genieten. Ik ontdekte het hoe en waarom. 

Onzeker en perfectionistisch

. Mijn vader is alcoholist  waardoor ik me in mijn jeugd vaak onveilig voelde in ons eigen huis.  In veel dingen waar vrouwen mee worstelen, ben ik een ervaringsdeskundige. Ik wilde voldoen aan irreeële verwachtingen, worstelde met onzekerheid, angst, cultuurverschillen, perfectionisme. Ik had anorexia, een depressie en hyperventilatie. Mijn leven was allesbehalve saai, maar de allergrootste uitdaging kwam toen ik ziek werd en in een rolstoel terecht kwam.

Leren leven met een beperking

Als onafhankelijke, energieke jonge vrouw moest ik leren leven met een beperking. Door mijn positieve aard, sterke wil  en drang om alles uit het leven te halen, slaagde ik erin om mijn weg te vinden  in een rolstoel. Maar hulp vragen en afhankelijk zijn vond ik moeilijk. Ik was koppig en eigenwijs.  Ik wilde een goede vrouw, moeder, vriendin, buurvrouw, collega en werkneemster zijn. Naast mijn werk, runde ik een eigen bedrijf en volgde ik een zware studie. Een hoop ballen om in de lucht te houden. En als er een bal viel, omdat ik niet aan mijn eigen verwachtingen of die van anderen voldeed, voelde dat als falen.

Teveel ballen in de lucht

FullSizeRender (1).jpg

Wij vrouwen hebben zoveel rollen en net zoals jij wilde ik al die rollen  vooor de volle 100% benutten. Een onmogelijke taak. Ik raakte gefrustreerd en moe, had moeite met het stellen van mijn grenzen en prioriteiten. De buitenwereld zag mij altijd blij en lachend door het leven gaan, maar mijn man en kinderen zagen mijn voortdurende worsteling. Ik raakte er  letterlijk ziek van. Mijn hoofd vertelde me dat ik door moest gaan maar mijn lichaam dwong me om rust te nemen.

Het roer om

Ik realiseerde ik me dat niet happy was in mijn baan als communicatieadviseur. Ik zocht naar iets dat mij voldoening en energie zou brengen en ontdekte dat ik mensen wilde helpen. Ik ging psychologie studeren.

Persoonlijke groei

Tijdens de studie werd ik enorm met mezelf geconfronteerd. Ik ontdekte mijn eigen triggers, onzekerheden, imperfecties en struikelblokken. Het was pittig maar ik wist dat hierin mijn persoonlijke groei lag. . Bovendien is het ontzettend belangrijk dat je als hulpverlener weet wat jouw emoties,overtuigingen en patronen zijn zodat je die niet gaat verwarren met die van een cliënt.  Hoe moeilijk het ook was, ik zag ze allemaal onder ogen. Ik leerde ze herkennen en erkennen en daardoor kon ik loslaten en er mee omgaan. Ik ontdekte hoe mijn gedachten mijn keuzes en gedrag beïnvloeden en ik leerde mijn sterke kanten en talenten kennen. Dat wat mij tot mij maakt.

De Female Factor

Mijn studie psychologie leverde me veel kennis en inzichten op, maar er ontbrak nog iets, een essentieel onderdeel.

Ik ging op onderzoek uit en ontdekte het ontbrekende onderdeel; de Female Factor. Vrouwen zijn anders dan mannen. We verschillen in denkwijze, communicatie en hoe we de wereld zien maar het grootste verschil zit in hormonen. Onze hormonen, zijn van grote invloed op hoe we ons voelen en gedragen. En die hormonen verschillen per week! Geen wonder dat mannen ons niet begrijpen, we begrijpen onszelf soms niet eens.

Hormoonbalans

Op jonge leeftijd raakte ik, door een operatie, in de overgang.  Dat betekende dat mijn hormoonbalans anders werd dan vrouwen van dezelfde leeftijd. Mijn hormoonbalans is gelijkmatiger en heeft minder invloed op mijn humeru en gedrag. Dit gecombineerd met  spiritualiteit, mijn intuïtie en mijn studie maakt mij zo geschikt voor het vervullen van mijn missie:  vrouwen in verbinding brengen met zichzelf en helpen transformeren tot hun beste zelf. 

Wil jij ook  transformeren van vermoeid, gefrustreerd, gestresst en unhappy  naar energiek,  relaxt en happy?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend informatief gesprek of vraag een gratis 'Stop met piekeren sessie' aan.