Word jij ook knettergek van jezelf? – Maggs magazine


Misschien herken je dit: het gevoel perfect te moeten zijn als moeder, als partner, als vriendin, als collega, en als het even kan ook nog als dochter, werknemer en buurvrouw. Wie heeft dat bedacht? Het antwoord hierop is: jijzelf.

‘Vrouwen voelen zich nog steeds eindverant-woordelijk voor zo’n beetje alles. Ik zie dat steeds weer om me heen,’ vertelt Claudia Koehoorn die vrouwen begeleidt om los te komen van hun gevoel aan alle verwachtingen te moeten voldoen.
‘Laatst had ik een cliënte die zichzelf consequent naar beneden haalde terwijl ze anderen op een voetstuk plaatste,’ vertelt ze. ‘Door steeds bezig te zijn met wat anderen van haar dachten, verloor ze het contact met zichzelf. Door haar mee te nemen in een verhaal, een visualisatie, waarin ze iemand met dezelfde problemen vergelijkt met een perfect rolmodel, komt ze bij haar diepste overtuiging die haar faalangst veroorzaakt. Met deze visualisatie techniek, de Creatrixmethode, maak ik gebruik van haar intuïtie en creativiteit waarmee ze zelf die vastgeroeste overtuiging elimineerde en weer keuzes kon maken die bij haar passen.’
De Creatrixmethode is ontwikkeld door en voor vrouwen. Waarom speciaal voor vrouwen vertelt Claudia in de workshops die ze los van de individuele sessies geeft. Daarbij gaat het over de invloed van hormonen op ons denken, ons gedrag en de manier van communiceren. Want daarin schuilt het wezenlijke verschil tussen vrouwen en mannen.

Claudia Koehoorn | Jouw Transformatie 
Fnidsen 77, Alkmaar | 06-22922101 | www.jouwtransformatie.nl

Jouw Transformatie

Claudia Koehoorn